Sitenin Sesi

Sorular, sorular ve cevaplar. Bu sorulara cevap arayışımızın nedenlerini her yazıda birkaç cümle ile açıklamaya ve önemini pekiştirmeye çalışıyorum. Şayet aklından geçen hazır bir sistem kullanmaksa dahi ihmal etme ve bu sistemde yer alan mesajları değiştirebilme ihtimalini sorgula. Kullanacağın yazılımın esnek olması oldukça önemli, konuyu dağıtmadan sorumuza gelelim.

  • Marka değerleriniz nelerdir ve bu değerler tasarım sürecine, sitenin sesine nasıl yansımalıdır?

Yok mu? Bilmiyor musun? Oturup ciddi anlamda düşünmen gerek. Var diyelim. Bunları tasarım ekibi ile paylaşmayı ihmal etme. Sitenin sesi ile markanın sesi arasında direk bir bağlantı olmalı. Metin yazarı ile bazı şablonları çalışmanda fayda var. Bu çalışmalardan, bilgi paylaşımlarından sonra ortaya çıkan her şeyi yazıya dökmeli ve üzerinde mutabık kalmalısın ki bir süreç daha tamamlansın. Masum bir soru gibi göründüğünün farkındayım lakin işin aslı öyle değil. Bu soruya vereceğin cevap o kadar net olmalı ki e-ticaret süreçlerinde karşılaşılacak ilgili sorunları çözmeli. Örneğin koşulsuz müşteri memnuniyeti için zarar dahi etmeyi göze alan bir kurumsanız iade şartnameniz oldukça kısa olmalıdır. İade süreci ise olabildiğinde basit ve masrafsız işlemelidir. İade ve değişiklik taleplerinde kargo ücreti almamak gibi, kargo demişken aklıma geldi. Ücretsiz kargo uygulamasından vazgeçin. Hiçbir hizmet ücretsiz verilemez. Cüzi de olsa kargo ücretini talep etmeniz faydalı olacaktır. Başka bir yazının konusu diyelim ve tasarıma geçelim. Cicili bicili bir marka mısınız? Allar, morlar, çiçekler ve böcekler hep arkadaşınız mı? O vakit tasarımınız yani vitrininiz buna uygun olmalı. Peki, ya sitenin sesi? Efendi bir insan mı sizin site? Samimi mi? Densiz mi? Ukala mı? Hadi birkaç farklı örnek verelim.

Sayın Ahmet Örnek;
Siparişiniz alınmıştır. Ürününüz en kısa zamanda hazırlanıp kargoya verilecektir. Kargo bilgileriniz size ayrıca e-posta ile gönderilecektir.

İyi günler
Efendi Adam Sipariş Servisi

Bir başka alternatife bakalım;

Ahmet merhaba;

Siparişini aldım. Ürünü kargoya vermek için çalışıyorum :) Kargo bilgilerini de ayrıca göndereceğim. Bu arada yeni gelen hebeleklere bakman gerek. Tıkla buraya.

Mutlu günler ;)
Kanka Sipariş Servisinden Erkan

Ne oldu? Mesajlar önemlidir. Kedi maması satan site ile vibratör satan site aynı dili konuşmamalı. Dolayısı ile önemli. Her mesaj aslında bir pazarlama aracıdır. Çapraz satışlar, yukarı satışlar için inanılmaz verimli alanlardır. Müşteri ile samimiyet önemlidir. Otur bir çay içelim tadında yaklaşımları da ayrıca değerlendireceğiz. Şimdilik bu kadar, yarın tekrar uğra. Daha çok sorumuz var.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.