E-Ticarete Başlamadan

Bizim memlekette planlı programlı iş yapmak pek mümkün olmadığı için plan yapan da yoldan çıkartılmıştır. Dolayısı ile heyecan bitene kadar deli gibi koşarız. Kimi yarıda bayılır kimi bitiş çizgisini geçtiğini fark edemeden ayılır. Henüz elektronik ticaret ile ilgilenmiyorsan okuman gereken bir yazı dizisi olacak. Takip etmeni öneririm. Bu arada, aklın neredeydi senin? Yılsonunda memleketteki e-ticaret hacmi 22 milyar TL civarında olacak. Bilmem anlatabildim mi?
Her neyse, sen şanslılardansın. Peki ya çoktan başlayanlara ne demeli? Hadi onları da dâhil edip konumuza dönelim. Dikkat edilmesi, düşünülmesi, istişare edilmesi ve mutabık kalınması gereken konuları bir bir ele alalım.
Evvela en mühim konumuza değinmek için cevap bulması gereken şu dört soruyu Marka Vaadi ve Kültürü başlığı altında ele alalım.

Marka Vaadi ve Kültürü

1. Yeni sitenin temeli olabilecek mevcut bir siteniz var mı?
2. Kurumsal kimliğiniz dijital ortama kolaylıkla uyum sağlayacak mı, değişikliklere ihtiyacı var mı?
3. Mevcut kurumsal kimliğinizi güncelleme planlarınız var mı? Bu durum tasarım sürecini nasıl etkileyecek.
4. Marka değerleriniz nelerdir ve bu değerler tasarım sürecine, sitenin sesine nasıl yansımalıdır?

Dur daha bitmedi. Cevap vermen gereken çok soru var. Şimdilik bunları ele alacağımızdan bahsetmiştim. Bu ve benzeri sorulara cevap aramak işin bütününü görmek için önemlidir. Seyahate çıkmadan önce plan yapmıyorsan bu soruları da dikkate alman gerekmeyebilir. Acı tecrübeler yaşamış biri olarak e-ticareti hafife almamanı öneriyorum. Bu yazı dizisinin tamamlanması uzun sürmez. Bitene kadar takip etmeni öneririm. Yarın dört sorumuzdan birine değinelim. Uğra bir zahmet :)

3 yorum

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir