Doğal Açılış Sayfaları

Çok içmekten şahsi siteyi ihmal etmişiz. En son giriş sayfaları hakkında konuşmuşuz efenim. Hatta bir de söz vermişiz. Tabii oluşan giriş sahifeleri hakkında da bilgi vereceğim konusunda vaatlerde bulunmuşuz.

Kısaca özetleyip geçiyorum. Bu arada benim giriş sayfası dediğim ecnebilerin ve memleketin geri kalanının Landin Page olarak andığı konu hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz. Giriş sayfalarında dikkat etmemiz gerekenleri yazmıştım. Şimdi gelelim istatistiklerimizde dikkat etmemiz gerekenlere ve tabii yöntemler ile oluşmuş, biz fark etmeden, istemeden birer giriş sayfası haline gelmiş güzide içeriğimizi keşfetmeye. İstatistiklerini adam gibi takip etmeyenlerdensen seni sağ tarafa alalım :)

Şimdi solda kalanlara gelelim. Site trafiğinizi amatör çabalar ile takip ediyorsanız ve ticari bir kurum değilseniz takdirimi kazanmış durumdasınız. Ticari bir kurumsanız veya siteniz üzerinden ticaret yapıyorsanız yakın zamanda ele alacağım birkaç konu çok ilginizi çekecektir. Ziyaretçilerinizin hareketlerini profesyonel olarak kim ölçer, nasıl ölçer, bu iş için doğru insanlar nasıl bulunur aktarmaya çalışacağım. Gelelim asıl konumuza ve birkaç cümle ile özetleyelim.

Emin olun ziyaretçileriniz sitenize sadece ana sayfa ile giriş yapmıyorlar. İstatistiklerinizde bunu yakalayın. Ana sayfa dışında, suni olarak yarattığınız giriş sayfaları dışında en çok kullanılan açılış sayfası hangisi. Bu listenin içinde en kıymetli olan sayfa en çok vakit geçirilendir. Tadını kaçırmadan bu sayfalarda ufak değişiklikler yapın. Reklam yaparken hazırladığınız giriş sayfalarına nasıl yaklaşıyorsanız bunlara da öyle muamele edin. Dikkat etmeniz gereken bu dozu iyi ayarlamak. Mevcut içeriği görünmez hale getirmeyin hatta daha çok bilgi verin. Tek sayfa kuralını bozmayın. Bu sayfadaki sıradan bir ziyaretçi gibi düşünün ve ilgisini çekebilecek sayfalara bağlantılar verin. İstatistik araçlarınız imkân tanıyorsa verdiğiniz bu bağlantıları ve sonraki adımları incelemeye alın.

Reklam ile kazanmaya çalıştığınız ziyaretçilerden daha kıymetli bir kitle ile karşı karşıyasınız. Üstelik bu sayfaya gelmeleri için kimseye para ödemediniz.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.